Objavljeno: 8.2.2023

Microsoft je predstavil novi iskalnik Bing z vgrajeno umetno inteligenco

Satya Nadella, direktor Microsofta, je na posebnem dogodku v Microsoftovi centrali v Seattlu predstavil novo različico spletnega iskalnika Bing, ki je podprt tudi z jezikovnim modelom GPT, ki ga uporablja tudi znani ChatGPT.

Nadella je v svojem nagovoru sedanje čase v računalništvu primerjal z revolucijo osebnega računalništva v sedemdesetih letih, kar kaže na to, kako zelo Microsoft verjame v revolucijo umetne inteligence.

Novi iskalnik Bing še ni na voljo za širšo javnost, ampak se lahko nanj le prijavimo (v čakalno vrsto), ponuja pa klasično iskanje in hkratne odgovore umetne inteligence, ki jih lahko s klikom spremenimo v pogovor (chat), podobno kot deluje zgoraj omenjeni ChatGPT.

rOeRWRJ16yY

Spomnimo, Microsoft je največji posamični vlagatelj v podjetje OpenAI, ki ustvarja ChatGPT, po nekaterih podatkih ima v podjetju 49% delež.

Google seveda ne stoji križem rok – danes popoldne ima v Parizu dogodek, kjer naj bi predstavili razširjeni iskalnik Google Search, ki bo podprt z Googlovo različico umetne inteligence.

Zanimivi časi, kot pravi Nadella!

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji