Oglasno sporočilo
Objavljeno: 24.9.2021

Kam po novi prenosni računalnik ali mining rig?

Odgovor je podjetje Geri Computer, ki je z vami že od leta 2003.

Spletni portal www.NOTESNIKI.si je v lasti in upravljanju podjetja Geri Computer d.o.o., ki je svoje skromne korake začelo pred več kot 18 leti z uvozom prenosnikov GERICOM za slovensko področje. Prodaja teh je bila več let iz leta v leto boljša in veliko Slovencev je postalo v teh davnih časih lastnik prenosnega računalnika, ki so ga odpremili iz Maribora ter poslali po širni Sloveniji. Gericom je žal ustavil proizvodnjo in podjetje s sedežem v Račah in poslovno enoto v Mariboru se je moralo prilagoditi. Strankam so začeli ponujati tudi druge prenosnike, kot so HP, LENOVO, ACER, ASUS, DELL in nekaj časa postali v Sloveniji najbolj prepoznavni po prodaji prenosnih računalnikov SONY VAIO, ki so jih sami uvažali. Odlična zgodba in sodelovanje z Japonskim podjetjem se je žal končala, saj je SONY ustavil proizvodnjo prenosnikov. A kjer se ena vrata zaprejo, se druga odprejo. Vzpostavila so se nova partnerstva in novi prodajni kanali.

Podjetje se je tako prilagodilo in povečalo prodajo izdelkov drugih proizvajalcev. Danes je tako prodajno usmerjeno podjetje močno in ima veliko izbiro prenosnikov LENOVO. Vedno močnejše pa je sodelovanje s Tajvanskimi podjetji kot sta ACER in GIGABYTE. Mirne vesti lahko rečemo, da imajo na spletnem portalu www.NOTESNIKI.si največjo ponudbo prenosnikov ACER v Sloveniji po res zanimivih cenah. Ne manjkajo pa niti produkti DELL, APPLE, FUJITSU, HP, GIGABYTE, MICROSOFT in prej omenjeni ter drugi.

MINING RIGI - RAČUNALNIKI ZA RUDARJENJE DIGITALNIH KOVANCEV

S prihodom kripto manije in popularnostjo digitalnih kovancev kot so Bitcoin, Ethereum, Ravencoin in ostali pa je podjetje Geri Computer d.o.o. prepoznalo novo tržno priložnost in začelo po naročilu strank sestavljati mining rige oziroma specializirane računalnike za rudarjenje kripto valut. Takšen računalnik je sestavljen iz klasičnih komponent v večjem ohišju z močnejšim ali dvema močnejšima napajalnikoma in več grafičnimi karticami.

Namen teh računalnikov je preračunavanje zahtevnih matematičnih kalkulacij in prodaja te storitve naprej, kar pomeni pasivni prihodek za lastnika takega računalnika, ki je potem plačan v digitalnih kovancih, ki jih lahko na borzi zamenja v druge kovance ali v kakšno drugo klasično valuto. Mining rigi so torej prodajna uspešnica, ki uporabniku v mrzlih mesecih greje stanovanje in hkrati ruda digitalne kovance.

“GAMERSKI” PRENOSNIKI IN OPREMA ZA “GAMERJE”

Pomemben del strank so tudi gamerji oziroma igralci račuanlniških iger, ki si želijo nadgradnjo klasičnega računalnika z dobro grafično kartico Nvidia Geforce ali AMD Radeon ali več spomina in vedno več je prodanih namenskih močnejših gaming prenosnikov. Na tem podorčju je ponudba pri podjetju Geri Computer res zanimiva in pestra. Med gaming prenosniki so vedno na voljo modeli proizvajalca Lenovo iz serije Legion ali Gaming. Ljubitelji znamke Acer lahko naročijo ugodne modele Nitro ali prestižne modele Predator. Izdelke Predator uporabljajo na svetovnih prvenstvih v igranju video iger in veljajo med razredom gaming opreme za odlično izbiro. Prenosniki veljajo za tanjše, bolj kompaktne in izjemno kakovostne. So prestižni, dobro opremljeni in cene sežejo od 1000 pa vse do 2000 EUR.

Novost, ki se je pred nekaj dnevi pojavila in obeta veliko, pa so gamerski prenosniki AORUS podjetja GIGABYTE. Posebnost? Mehanična RGB tipkovnica in seveda izjemno hitre komponente. Prav zanimiv izdelek, ki smo ga pred kratkim dobili na zalogo je Gigabyte AORUS 15G prenosnik, ki bo kmalu testiran tudi v uredništvu revije Monitor. Specifikacije, kot so procesor Intel i7-10875H, 16 GB DDR 4 3200 Mhz, zaslon 15,6 z osveževanjem 240 Hz in grafična kartica Nvidia RTX 2070 Max-Q 8 GB gotovo obetajo. Cena pa je ob vstopu na Slovenski trg seveda akcijska.

V prihodnosti želimo povečati število strank, njihovo zadovoljstvo, želja pa je tudi širitev na tuje trge. Za nas je tako vedno pomembna stranka, ki lahko izdelek naroči preko spleta ali se ustavi v naši trgovini v Mariboru na Titovi cesti 49, kjer ji Miha ali Jure z veseljem svetujeta. In z veseljem pokažeta tudi nove Chromebook prenosne računalnike podjetja Lenovo in Acer, za katere upata trditi, da jih imata v času pisanja te vsebine kar največ na zalogi na področju celotne Slovenije. Da. Poleg izdelkov z Microsoft operacijskim sistemom so Mariborčani v Slovenijo pripeljali tudi ugodne Chromebook prenosnike, ki se lahko pohvalijo z zaslonom, občutljivim na dotik, dolgo avtonomijo baterije in cenami že od 299 EUR z DDV naprej.

Obiščite torej spletno trgovino www.NOTESNIKI.si in se prepričajte o njihovi ponudbi ali pa obiščite Maribor in se ustavite na Titovi cesti 49 pri podjetju Geri Computer d.o.o.

www.NOTESNIKI.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji