AMD pripravlja programsko opremo za boljše varčevanje procesorjev

Objavljeno: 12.9.2019 14:25 | Teme: amd

AMD je na področju namiznih procesorjev v zadnjem letu občutno prehitel Intel, tako po številu prodanih procesorjev kot po prihodkih (julija so prodali trikrat toliko procesorjev kot Intel). Odlično se prodajajo tudi novi procesorji iz serije Ryzen 3000, predvsem modela Ryzen 7 3700X in nekoliko cenejši Ryzen 5 3600. Oba smo sicer preizkusili tudi v aktualni številki revije, drugi model si je pri tem prislužil tudi nagrado Zlati Monitor.

A pri AMDju ne sedijo križem rok, tako so danes objavili novo strojno programsko opremo, s katero bodo za malenkost dvignili najvišjo frekvenco novih procesorjev. Hkrati bodo procesorji ob nezahtevni rabi zmožni še boljšega varčevanja z energijo. Šlo naj bi za izboljšani algoritem, ki bolje zgladi majhne in kratke zahteve operacijskega sistema in programov, ki tečejo v ozadju, tako da slednji manj pogosto dvignejo delovni takt procesorja. Predstavili pa so tudi novo razvojno orodje (SDK) za lažji dostop do podatkov o delovanju procesorja.

Omenjena programska oprema naj bi bila na voljo v roku nekaj tednov, seveda pa bo to odvisno tudi od izdelovalcev matičnih plošč.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki