Objavljeno: 12.1.2024 07:00

Našli lažnega direktorja propadlega kriptosklada HyperVerse

Oglasil se je človek, ki je bil najeti igralec za funkcijo direktorja lažnega sklada HyperVerse, ki naj bi vlagal v kriptovalute in njihovo rudarjenje. Da je nekaj močno narobe, je postalo jasno v začetku leta, ko novinarji niso mogli najti nobenih verodostojnih podatkov o človeku, ki se je predstavljal kot Steven Reece Lewis. Na koncu ga je razkrinkal uporabnik YouTuba.

V resnici Steven Reece Lewis ni nikoli obstajal, temveč se je na Tajskem živeči Anglež Stephen Harrison pretvarjal, da je direktor sklada HyperVerse. Za vlogo je v devetih mesecih prejel 7500 dolarjev in nekaj ličnih oblačil, sicer pa ni bil povezan s HyperVersom, trdi. Za to ima dobre razloge, saj je HyperVerse vlagatelje opetnajstil za 1,3 milijarde dolarjev.

HyperVerse je bila obsežna prevara, v kateri ni bilo izdelka ali storitve. Ko se je hišica iz kart sesula, so na plano priplavale visoke izgube vlagateljev. Eden izmed promotrjev, Rodney Burton, se bo v ZDA moral zagovarjati pred sodiščem. Kakšna usoda bo doletela Harrisona, še ni jasno, ki zanika kakršnokoli sodelovanje v delovanju sklada. Trdi, da je bil le obraz podjetja, za kar se sedaj vlagateljem izdatno opravičuje.

Zanimiv pa je bil lov nanj, saj ga je z nekaj detektivskega dela razkrinkal uporabnik na YouTubu. Najprej je uporabil iskalnik po slikah PimEye, nato pa še Facebook. Sprva je našel enega izmed Harrisonovih znancev, kasneje pa tudi njega.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji