Objavljeno: 26.10.2021 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2021

Učenje s telefonom

Trdno smo zakorakali v novo šolsko leto in učenje je spet postalo skoraj vsakdanja na(d)loga. Pristopov k učenju je več in ni vsak primeren za slehernika. Med njimi je priljubljeno učenje s karticami, pri katerem nam lahko pomaga tudi telefon z logotipom ugriznjenega jabolka.

Ena najboljših aplikacij za učenje s karticami na vseh pametnih telefonih ne glede na njihovo poreklo je Quizlet. Ko se vanjo prijavimo s Facebook, z Google, Apple ali novim računom, nas pričakajo zmogljiva orodja za ustvarjanje kartic ter zares bogata zbirka že narejenih kompletov z vseh mogočih področij. Ker je svojo pot začela kot pripomoček za učenje tujih jezikov, je pri učenju teh dobesedno nepremagljiva. V osnovi je aplikacija brezplačna, nas pa stane tri evre in pol mesečno, če želimo iz nje odstraniti oglase, uporabljati lastne slike, imeti podrobno statistiko učenja in podobno.

Podobne storitve ponuja Chegg Prep, popolnoma brezplačni program, ki se od tekmecev loči po preprostosti. Omogoča, da si izdelamo lastne kartice za učenje ter z njimi pilimo znanje pred pomembnim testom ali spraševanjem oziroma si pomagamo s kompleti kartic, ki so jih izdelali drugi uporabniki aplikacije.

AnkiApp je na voljo na najrazličnejših platformah (iOS, Android, Windows, macOS), zato je program primeren za uporabnike, ki pri učenju uporabljajo različne naprave. AnkiApp kartice in napredek sinhronizira z oblakom, tako da so isti podatki na voljo povsod in vsem. Poleg lastnih kompletov iz oblaka po želji prenesemo tudi tuje kartice, uvozimo obstoječe iz drugih programov v obliki CSV in APKG, ustvarimo svojo učno skupino ter delimo znanje z drugimi. AnkiApp je posebej priljubljena rešitev med študenti tehničnih smeri.

Posebnost aplikacije Brainscape je znanstveni pristop k učenju. Algoritem težje kartice ponovi v točno določenih časovnih premorih, da bi dosegel našo stoodstotno pozornost in z njo kar največji uspeh. Aplikacija je na površju preprosta, a globoko v sebi skriva moč, za katero je žal treba tudi plačati. Tako naprednejše zmožnosti kot boljši kompleti kartic so namreč plačljivi.

Za konec še malce dotrajan programski izdelek, ki pa se ponaša s preprostim uporabniškim vmesnikom brez nepotrebne navlake in eno najbogatejših spletnih zbirk že narejenih kompletov. Flashcards with Cram zagotavlja okolje, s katerim dosežemo tisto, kar smo si zadali. Uspešno se naučimo predpisano učno snov in pomagamo drugim do istega uspeha.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji