Objavljeno: 28.6.2022 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Julij-avgust 2022

Prenajedanje s televizijo

Pretočnih storitev je v Sloveniji iz dneva v dan več in izbira vsebine, ki se bo zvečer predvajala na družinskem televizorju, je toliko težja. Hkrati je ob vsem tem prenajedanju s serijami težko slediti, kaj smo si ogledali, kje smo ostali in navsezadnje, koliko časa smo zapravili.

Prva predstavljena aplikacija, ki nam pomaga pri nezdravem konjičku, je televizijski sledilec lahke kategorije. Uporaba aplikacije Hobi je namreč zelo preprosta: takoj ko označimo nekaj serij, ki jih trenutno gledamo, se podatki obdelajo in program postreže s sledenjem, statistiko in predlogi. Aplikacija je v osnovi brezplačna, a ponuja naročnino, ki stane 8,5 evra na leto ter odstrani oglase in odklene dodatne funkcionalnosti, med katerimi je tudi poglobljena statistika ogledov.

Hobiju podobna je aplikacija Next Episode, ki pa že z imenom razkriva dodaten bombonček. Obogatena je z informacijami o usodi posameznih serij, datumom naslednjega dela ali sezone. V pomoč uporabniku je tudi aplikaciji pripadajoči lebdeči pripomoček, ki na osrednjem zaslonu opominja na prihajajočo epizodo priljubljene nadaljevanke. Izdelek osamljenega programerja po imenu Nikolay je občudovanja vreden in zasluži podporo v znesku vsaj 3 evrov.

TV Time je program, ki se od doslej predstavljenih razlikuje v več pogledih. Najprej nas preseneti s sledenjem našim naročninam in nas v nastavitvenem delu povpraša, kaj smo si že ogledali na pretočni storitvi, ki jo spremljamo. Druga razlika so filmi, TV Time namreč poleg serij spremlja tudi njih. Navsezadnje je treba omeniti še družabni vidik storitve, ki nam po vzoru priljubljenih omrežij omogoča, da spremljamo druge zasvojence, ocenjujemo vsebine z emotikoni, jih komentiramo in podobno.

Ljubitelji TV-serij, ki v časovno potratnem konjičku uživamo predvsem ob pomoči pretočnih storitev, bomo najbolj veseli naslednje aplikacije. Aplikacija Reelgood je namreč namenjena uporabnikom, ki so naročeni na večje število storitev. Omogoča, da najprej izberemo, kaj bomo gledali, in šele nato pogledamo, kje bomo izbrano dejansko videli.

Na koncu ne moremo mimo mednarodne filmske zbirke IMDb, ki kljub imenu odlično sledi tudi drugim vsebinam. Spletišče ima odlično mobilno aplikacijo, s katero si pomagamo, ko želimo izvedeti več o igralcu ali igralki na zaslonu, o seriji, ki jo trenutno gledamo, prebrati ocene in komentarje drugih uporabnikov, da lažje izberemo naslednji televizijski podvig, in tako naprej. Aplikacija na našo željo sledi priljubljenim serijam, nas obvešča o novem delu ali svetuje, kaj bi si bilo glede na naš okus dobro ogledati.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji