Objavljeno: 31.3.2020 | Avtor: Boris Šavc | Monitor April 2020

Najboljše za iPhone - Po jutru se dan pozna

Uspešnim ljudem je skupno, da vsi po vrsti vsako jutro telovadijo, meditirajo, se zdravo prehranjujejo in podobno. Vsak izmed njih se že leta in leta zbuja na isti način ter v dan stopi z železno rutino, od katere se ne premakne niti za korak. Uspešne navade si z naslednjimi aplikacijami za Applove telefone iPhone privzgojimo tudi sami.

Za jutranje bujenje poskrbi samooklicana najbolj nadležna budilka na svetu Alarmy. Nadležnost je v primeru aplikacije Alarmy seveda dobra stvar, ki nas zjutraj zagotovo spravi v pogon. Precej uporabnikov digitalne budilke je potrdilo, da so z njo predrugačili svoje jutranje navade. Osrednjo zmožnost budilke predstavljajo različni načini bujenja, kjer lahko ob pomoči kamere označimo predel spalnice, ki ga moramo nato vsako jutro poslikati, da utišamo alarm. Ali pa moramo najprej rešiti matematični problem, uganko ter tresti telefon v predhodno nastavljenem ritmu. In še bi lahko naštevali.

Naslednji korak predstavljajo naloge, ki jih bomo redno izvajali, dokler ne postanejo (zdrava) navada. Pri tem nam najlažje pomaga program Streaks, ki se ponaša s prijaznim uporabniškim vmesnikom z velikimi ikonami in s praktičnim lebdečim pripomočkom. Naloge v programu Streaks so različnega porekla, od preprostih, ki jih končamo na mah in označimo s pridržanjem prsta na ustrezni ikoni, do zapletenejših, ki jih izvajamo skozi dan. Program nas na zaostanke redno opozarja.

Če sodimo med ljudi, ki so jim ponavljajoča se opravila dolgočasna, nam na pomoč priskoči Habitica. Program ponuja igrifikacijo sicer dolgočasnih opravil, ko izvedemo določeno nalogo, smo nagrajeni z virtualnim zlatom. In obratno, če se urnika ne držimo, nam izkušenjska stopnja strmo upada. Habitica je tako po delovanju kot videzu prava igra, izkušnjo nadgradi celo z retro videzom, ki smo ga najbolj veseli nostalgični igričarji s piksli v srcu.

Nadaljujemo s prehrano, saj brez goriva še tako dober avto ne gre nikamor. MealBoard poskrbi, da načrtovanje obrokov ne bo zamudno in dolgočasno. Vsebuje odlične recepte, povezane s priročnim koledarjem, seznamom sestavin in z dinamičnim nakupovalnim pripomočkom, ki se samodejno polni. Dodatne recepte s priljubljenih kuharskih spletišč lahko v program tudi uvozimo.

Za konec še en pregovor, ki pravi, da obleka naredi človeka. Da si zjutraj ne bi belili glave s tem, kaj obleči, nam pri izbiri oblačil pomaga digitalni modni svetovalec Pureple Outfit Planner. Ko s programom popišemo stanje v omari, nam ni treba več skrbeti, kaj bomo oblekli. Za vsako priložnost, počutje in vreme bo ustrezno za nas poskrbel Pureple.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji