Objavljeno: 30.6.2020 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Julij-avgust 2020

Če potrebujete (androidno) tablico s peresom

Tablice so izumirajoča vrsta, če ne govorimo ravno o Applovih ipadih. Toda nekateri se še vedno trudijo, tudi z malce drugačnim pristopom.

Tablice v resnici le redko kdo potrebuje, predvsem zato, ker imamo telefone, ki jih lahko nadomestijo skorajda v vsem. Resda so (večinoma) večje in torej primernejše za konzumiranje vsebin, toda hkrati so tudi bolj nerodne, predvsem pa jih nimamo vedno s seboj. Toda ker je tablica večja, jo lahko uporabimo tudi za – souporabo s peresom, so si rekli (tudi) pri Samsungu. Tudi njihov cenovno ugodnejši model Galaxy Tab S6 Lite ima priloženo pero, s katerim lahko napravo uporabljamo kot umetniški pripomoček, predvsem pa kot elektronsko beležko in skicirko. V ta namen je prednaloženih nekaj aplikacij, ki vse po vrsti delujejo zelo dobro. Škoda le, da tablica nima namenskega prostora, kamor bi pero lahko shranili. V ta namen bo treba dokupiti ovitek, ki tak prostor ima.

Tudi kot naprava za običajno konzumiranje vsebin (Youtube, splet) je S6 Lite popolnoma sprejemljiva, čeprav bodo uporabniki, ki imajo v žepu spodoben telefon, razočarani nad hitrostjo delovanja. Že kar običajno je namreč, da proizvajalci v tablice vgrajujejo procesorje, ki so nekaj generacij za tistimi v telefonih. Naš test s programom Geekbench 5 je, denimo, pokazal, da je tablica približno tako hitra (beri: počasna) kot telefon Samsung Galaxy A30s, ki stane 290 evrov. Tablica stane 100 evrov več, in če si omislimo različico z vgrajeno mobilno povezavo (kot jo ima telefon) – 200 evrov več. Resda je zaslon veliko večji (10,4 palca) in je priloženo pero, pa vendar.

Tab S6 Lite ima zaslon tipa LCD, ki popolnoma zadovolji, le tisti, ki s(m)o razvajeni s telefoni (AM)OLED, bodo opazili, da je kotna vidljivost na njem precej slabša. Tudi vgrajena fotoaparata ne izstopata (kar je pri tablicah običajno), pohvalimo pa lahko baterijo zmogljivosti 7.050 mAh, ki se izkaže kot zadovoljiva.

Samsungova »lahka« tablica se trudi pozicionirati nekje okoli Applovega osnovnega ipada. Žal, če bi v tem želela biti uspešna, bi morala biti cenejša.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

tablica s peresom

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena: 390 EUR, različica LTE 460 EUR

Za: Priloženo pero in nekaj aplikacij, ki ga znajo dobro uporabiti.

Proti: Počasnost, ne najboljši zaslon LCD.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji