Objavljeno: 26.3.2013 06:00

Ob novi številki Monitorja še prenova spletne strani

Izšla je nova številka Monitorja, ob njej pa smo izdali tudi prenovljeno spletno stran. Na slednji smo delali že kar nekaj časa, verjamemo, da bo nova, bolj pregledna in funkcionalna stran ponudila boljšo uporabniško izkušnjo.

Takole o njej v aktualnem uvodniku razmišlja naš urednik.

V tokratni številki smo se lotili kakovostnejših monitorjev, med katerimi prednjačijo modeli z matrikami IPS. Tovrstni monitorji so se v zadnjih nekaj letih močno pocenili in ponujajo že res zavidljivo kakovost slike.

Od bralcev večkrat dobimo vprašanja o zmogljivih športnih urah, ki premorejo tudi GPS, zato smo se lotili manjšega preizkusa teh naprav. Seveda smo zraven opisali tudi nekaj tovrstnih aplikacij za pametne telefone.

Računalniška varnost že dolgo buri duhove, na željo kar nekaj bralcev smo si ogledali nekaj povsem verjetnih, skorajda neizmišljenih črnih scenarijev sodobnega vohljanja – od zdolgočasenega sistemskega skrbnika do sledenja s strani organov pregona. V podobni luči je tudi članek o trgovanju z varnostnimi ranljivostmi, kjer se obrača ogromno denarja (ranljivosti za iOS se prodajajo za sto tisoč in več dolarjev).

Med posameznimi preizkusi velja omeniti Googlov Chromebook (katerega proizvajalec je Samsung), izredno poceni lahek prenosnik, na katerem je nameščen preprosti operacijski sistem Google Chrome. Preizkusili smo tudi Ubuntu, prirejen za uporabo na tabličnih napravah - namestili smo ga na tablico Nexus 7. Velja omeniti še Sonyjevo telefonsko zastavonošo, model Xperia Z, ter dva cenejša, a vseeno zanimiva telefona iz podjetji Prestigio in Yarvik.

Kot vedno pa imamo v reviji še veliko novic, namigov, preizkusov in še česa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

prus69 | 27.3.2013 | 12:05

Pozdravljeni, prejšnja postavitev novičk je bila bolj prijazna do branja na pametnih telefonih. Ne feedly, ne Firefox, ne Chrome jih ne znata pametno razširiti na širino zaslona. Lep pozdrav, Primož

Matjaž Klančar | 27.3.2013 | 12:10

V načrtu je "responsive" spletna stran, ki se bo avtomatsko prilagajala velikosti zaslona.

klemen_ | 28.3.2013 | 09:04

Nevem mene tole sponinja preveč na dnevnik zdej in me zato kar malo odvrača. Se manjka samo še da začnete s politiko.

Matjaž Klančar | 28.3.2013 | 09:24

Aha, vidim, da je barva enaka. Se opravičujem, ampak tukaj ne surfamo kaj preveč po političnih straneh, pa zato nismo vedeli, da se je treba izogibati rdeči barvi ;)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji