Objavljeno: 21.10.2015 01:00

Waze 4.0

Waze je nadvse priljubljen in še vedno brezplačen navigacijski program, ki ga je pred leti prevzel Google, a je izraelski proizvajalec ostal (začuda) neodvisen v svojem delovanju, kljub temu da so pri Googlu del kupljene tehnologije med tem vgradili v program Maps.

Številni uporabniki po celem svetu cenijo predvsem njegovo implementacijo crowdsourcinga, kjer je vsak uporabnik hkrati tudi vir informacij o prometu. Tako v aktivni (opozorila o ovirah, nesrečah), kot v pasivni vlogi(če dosti uporabnikov stoji, to pomeni, da je tam gneča).

Waze svoj program nenehno posodablja, v četrti generaciji programa pa prinaša nekatere majhne, a še kako pomembne izboljšave. Prva je bistveno zmanjšana poraba energije potrebne za delovanje navigacijskega programa. Kdor pogosto uporablja tovrstne programe na telefonih, dobro ve, kako hitro lahko izpraznijo akumulator telefona.

Waze 4.0 prinaša tudi možnost opozarjanja o nesrečah in zastojih, še preden se odpravimo na pot. Med drugim zna prebirati koledar, iz njega razbrati uro in lokacijo in na podlagi podatkov o prometu uporabniku celo svetovati, naj se ta raje odpravi na pot prej, če je tako treba.

Avtorji so poenostavili tudi glavni grafični vmesnik, ki je bolj pregleden in razumljiv. V ospredje so postavili napoved časa prihoda (ETA) glede na trenutno lokacijo in dane razmere na poti. Vzporedno zna Waze hitro svetovati alternativne poti, ki lahko pripeljejo uporabnika prej do cilja. Med zanimivimi funkcijami je tudi možnost posredovanja informacij o prihodu prijateljem, ki čakajo na prihod uporabnika. Na voljo je že za iOS in kmalu tudi Android.

e_4hHhKGgWQ

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji