Objavljeno: 18.9.2014 12:00

Varnostne kopije iCloud sedaj – varne?

Zadnja »afera«, ko so nekatere znane osebnosti ostale brez svojih intimnih fotografij, je bil dokaj hitro zaključena z ugotovitvijo, da so krive same, saj so nepridipravi le zlorabili njihovo uporabniško geslo. Appleov sistem iCloud menda s tem nima nič.

In vendar je podjetje zdaj predstavilo nekaj rešitev, ki posredno priznavajo, da bi lahko uporabniško nevednost vendarle bolje zaščitili. Tako je po novem na voljo dvostopenjska verifikacija tudi za dostop do varnostnih kopij (in ne samo za prijavo v sistem), sistem pa uporabniku pošlje sporočilo vedno in takoj, ko nekdo poskuša prenesti varnostno kopijo. Dvostopenjska verifikacija deluje tako, da uporabnik po prijavi na telefon dobi SMS (ali pa sporočilo prek aplikacije Find My iPhone) s številko, ki jo mora vpisati v dodatno varnostno okence. Enaka prijava je nujna tudi, ko se uporabnik prvič prijavlja iz nove naprave.

Težava je le v tem, da novost še vedno ostaja na nivoju prostovoljne odločitve. Če se uporabnik ne bo odločil za dvostopenjsko verifikacijo, ta pač ne bo uporabljena. Upamo si trditi, da bo, kar se tiče mladih zvezd(n)ic tiče, vse ostalo tako kot je bilo tudi do sedaj. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji