Objavljeno: 6.5.2017 08:00

(Tudi) Hofer s svojo mobilno telefonijo

Skorajda smo že vajeni, da mobilne pakete in/ali naročnine prodaja že vsak »ki ima pet minut časa«. Navsezadnje imamo potrošniki poleg treh velikih (Telekom, A1/Simobil, Telemach) na voljo še T2 z nekaj svojega omrežja, potem pa še Izimobil, Spar mobil, Petrol (Hip mobil) in Mega M (Me2), ki so t.i. NVMO ponudniki. Ponudniki torej, ki nimajo lastnega omrežja, ampak ga najemajo od enega izmed »velikih«. Tak je bil pred časom še Debitel, ki pa si ga je kasneje pripojil Telekom, podobni pogovori pa menda potekajo tudi z Izimobilom. In omeniti moramo še nizkocenovno blagovno znamko Bob, ki je v lasti Simobila, pardon, A1.

Spisek pa se bo 11. maja še povečal, saj na tržišče vstopa Hofer Telekom, skrajšano HoT. Da, kartice SIM bodo naprodaj v Hoferjevih trgovinah in preko spleta. Dejanski ponudnik je podjetje Ventocom, katerega 95% lastnik je avstrijski Ventocom, manjkajočih 5% pa ima v lasti Eva Aljančič, ki je tudi direktorica podjetja. Eva Aljančič je sicer bivša vodja marketinga pri Simobilu in kasneje pri BMW Slovenija. Avstrijski Ventocom Hoferjevo mobilno blagovno znamko že uspešno trži v Avstriji.

Portal Tehnozvezdje poroča, da se bo HoT najverjetneje zgledoval po avstrijski ponudbi, kar pomeni, da naj ne bi bilo naročniški paketov, vendar bodo uporabniki izbrane tarife plačevali mesečno, kar je v osnovi zelo podobno. Na voljo naj bi bila tudi klasičen predplačniški model. V Avstriji najcenejša tarifa stane 9,9 evrov in vključuje 10009 minut in SMSov, ter 4 GB podatkov. V Sloveniji naj bi za nekaj več denarja dobili tudi (veliko) več podatkov. Zanimivost, ki se obeta pri HoTu, je tudi mobilna aplikacija, prek katere bo lahko uporabnik sam spreminjal podatke o izbrani tarifi in prehajal med različnimi izbirami.  

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji