Objavljeno: 21.11.2018 09:00

Trik za iOS, ki navdušuje uporabnike iPhonov in iPadov

Vse kaže, da se Apple tako močno trudi, da bi naredil iOS enostavnejši in bolj uporaben za vsakdanjo rabo, da včasih že razvite funkcionalnosti nato pozabi omeniti javnosti ali pa jih skrije na mesto, kamor le redko kdo pogleda.

Zato bo za marsikoga veliko presenečenje trik, ki ga je razkrila blogerka Krissy Brierre-Davis prek svojega Twitterja. Vsi vemo, da je tipkanje na miniaturno zaslonsko tipkovnico na telefonu vse prej kot uporabniku prijetna izkušnja. Majhen razmak med tipkami pogosto povzroča, da pri tipkanju delamo napake, ki jih moramo nato popravljati. Tako, da s pritiskom in držanjem na zaslon premikamo kurzor, dokler ga ne postavimo na pravo mesto.

Toda Apple iOS pozna tudi alternativno metodo, ki je brez dvoma bolj uporabna od uradnega načina izbire mesta, kjer bomo popravljali besedilo. Če kjerkoli pri vnosu besedila pritisnemo na zaslonsko preslednico in jo pri tem držimo pritisnjeno, se tipkovnica spremeni v priročno sledilno ploščico, po delovanju zelo podobno tistim, ki jih srečamo na prenosnikih, s katero lahko bistveno hitreje in natančneje najdemo mesto v besedilu, ki ga želimo popravljati. Postopek popravljanja postane podoben izkušnji, ko besedilo izbiramo in popravljamo z miško.

Če imamo enega od telefonov s podporo za 3D Touch je postopek še nekoliko enostavnejši. Na virtualni tipkovnici, lahko kjerkoli, preprosto močneje pritisnemo in držimo sekundo ali dve, da preklopimo v prej omenjen režim navidezne sledilne ploščice.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji