Objavljeno: 29.11.2011

Sonyev projektor z ločljivostjo 4K kmalu v prodaji

Sony bo kot kaže že v januarju začel s prodajo novega vrhunskega projektorja VPL-VW1000ES za hišni kino, ki zmore prikazovati video posnetke celo v ločljivosti 4K (4096 x 2160 pik). Ob tem zmore tudi ugodno visoko svetilnost 2000 lumnov, dovolj tudi za nekoliko večje prostore. Za nameček zmore kontrastno razmerje 10.000:1 in zna predvajati tudi posnetke v 3D tehniki.

Pomembna lastnost novega projektorja je tehnologija Reality Creation, ki omogoča povečavo ločljivosti (upscale) za video posnetke v "običajni" ločljivosti HD. Tisti, ki so videli delovanje algoritma v živo, trdijo, da je učinek dodatne ločljivosti mogoče zelo dobro videti tudi z danes razpoložljivim gradivom. Seveda pa bo projektor znal predvajati tudi posnetke v ločljivosti 4K, ko bodo ti seveda na voljo.

Malenkostna ovira utegne biti cena. Za projektor bo treba sprva odšteti približno 28.000 dolarjev (brez DDV). Če pa bi si želeli še predvajalnik posnetkov v ločljivosti 4K, bo kupec olajšan še za okoli 65.000 dolarjev. Kar pomeni, da bo izdelek na voljo res samo premožni izbrancem.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji