Objavljeno: 6.2.2014 01:00

Sony prodaja oddelek PC

Včeraj smo o tem pisali, danes se pa se je že udejanjilo. Sony je potrdil, da namerava prodati svoj oddelek za osebne računalnike PC. Kupec pa ni Lenovo, temveč v naših krajih manj znano japonsko podjetje Japan Industrial Partners (JIP). Dokončni dogovor naj bi sklenili do konca marca, do tedaj pa molčijo o vrednosti prodaje. Znano je le, da bodo kot del plačila postali 5% lastniki družbe JIP.

V sporočilu za javnost so tudi navedli, da novih modelov računalnikov PC ne razvijajo več, proizvodnjo pa bodo ustavili po predstavitvi spomladanske »kolekcije« modelov, ki so bili načrtovani že pred časom. Odslej se bodo usmerili zgolj v naprave »naslednje generacije«, torej tablice in telefone. Trenutno še ni znano ali pod tržno znamko VAIO ali kakšno drugo.

PC oddelek pa ni edini, ki bo doživel korenite spremembe. V letošnjem juliju nameravajo izločiti tudi oddelek za proizvodnjo televizorjev, ki bo postal ločeno podjetje v lasti Sonya.

To so ukrepi, ki jih je Sony moral narediti po napovedi, da pričakuje konec poslovnega leta, ki se za njih konča marca, izgubo v višini okoli 1,1 milijarde dolarjev. Naslednji vzpon pričakujejo šele od oktobra dalje. Posledica je tudi to, da bodo po celem svetu odpustili kar 5.000 zaposlenih, od tega samo 1.500 na Japonskem. Podjetje JIP načrtuje, da bo zaposlilo le okoli 250 do 300 ljudi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji