Objavljeno: 13.2.2007

SiOLTV s filmi in snemanjem

SiOL je na tiskovni konferenci predstavil dve novi storitvi, ki ju bo s prvim marcem vpeljal v svojo televizijo SiOL TV oz. bo na voljo naročnikom Trio. Za začetek le na področju Ljubljane in Maribora, najverjetneje zaradi sicer prehude obremenitve omrežne hrbtenice.

Video na zahtevo bo uporabnikom v začetku omogočal dostop do 60 filmov, neposredno prek IPTV vmesnika Sagem, ki ga novi uporabniki že imajo, drugi pa ga lahko pridobijo naknadno. Filmi so različni, nekateri pa po besedah SiOLa sodijo tudi v Holywoodsko A produkcijo. Plačevanje filmov bo urejeno s t.i. žetoni (vrednosti 0,1 EUR), ki se bodo ob koncu meseca prišteli naročnini na SiOL TV. Cena posamičnega filma bo 20 žetonov oz. 2 EUR, uporabnik pa si bo film lahko ogledal kadarkoli v roku 24 ur po nakupu. Vmes bo s filmom mogoče upravljati kot z DVDjem – start, stop, »previjanje«. Novi filmi bodo spisku dodajani najkasneje tri mesece po izidu na DVD.

Druga zanimiva storitev je snemanje TV vsebin na diskovne sisteme na SiOLu (t.i. omrežno snemanje). Zaenkrat bo možno le snemanje oddaj nacionalnih TV postaj, kar se bo spremenilo ob podpisu ustreznih dvostranskih pogodb s ponudniki programa. Omrežno snemanje, kot so si ga omislili na SiOLu, ima tudi kar nekaj omejitev. Uporabnik bo lahko shranil največ 6 ur programa, posamezne vsebine se lahko hranijo največ dva dni, snemanje pa ni takojšnje, ampak ga je treba nastaviti najmanj 15 minut pred začetkom.

V promocijskem obdobju med 15.2. in 31.3. bosta novi storitvi uporabnikom na voljo zastonj.

Podobne storitve pripravlja T-2, vendar so tam s podrobnostmi veliko bolj skrivnostni. Na naša podrobna vprašanja so odgovorili le, da video na zahtevo pravkar preizkušajo in da bo komercialni zagon storitve v nekaj dneh. Na voljo naj bi bilo nekaj 100 filmov. Na vprašanja o omrežnem snemanju niso odgovorili.

www.siol.net

www.t-2.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji