Objavljeno: 13.8.2012

Prvi uspeh za konzolo Ouya

Snovalci igralne konzole Ouya, ki temelji na operacijskem sistemi Google Android, so v spletnem inkubatorju Kickstart doživeli nesluten uspeh. V 29 dneh zbiranja sredstev za nadaljnji razvoj in zagon proizvodnje so pridobili podporo skoraj 63.000 ljudi po celem svetu, ti pa so zbrali neverjetnih 8,58 milijona dolarjev, čeprav bi bili pred akcijo avtorji zadovoljni najbrž že z enim zelenskim milijončkom.

Tak kup finančnih sredstev avtorjem omogoča, da ciljajo še višje in to hitreje, kot so sprva planirali. Tako je zdaj že znano, da bo konzola prve vlagatelje razveselila že marca 2013, novost pa je tudi to, da so začeli zbirati prednaročila za javnost, ki si želi konzolo brez vlaganja sredstev v sam projekt oziroma podjetje. Iz Evrope lahko konzolo Ouya tako že naročimo za 119 dolarjev (poštnina je vključena), zraven pa dobimo še en igralni krmilnik. "Navadni" kupci bodo prednaročeno konzolo predvidoma prejeli aprila.

Kot je znano Ouya temelji na platformi Nvidia Tegra 3, 1 GB RAM, 8 GB pomnilniku Flash RAM, vmesnikih HDMI, WiFi in Bluetooth. Igralni krmilniki komunicirajo s konzolo prek brezžičnega vmesnika. Navdušenje javnosti je avtorjem med drugim odprla vrata razvojnih oddelkov družne Nvidia, ki je izrazila precejšen interes nad projektom.

Kaže pa tudi, da Ouya ne bo zgolj igralna konzola. Na njej bo možno uporabljati tudi priljubljeni večpredstavni program za hišni kino XBMC, avtorji Ouye pa se menijo tudi za podporo nekaterih priznanih spletnih servisov, kot so TuneIn Radio, iHeartRadio in Vevo. Zanimivo je, kako so pridobili podporo za XBMC - skrbnikom projekta so navdušenci poslali na tisoče prošenj za podporo in ti preprosto niso mogli reči ne.

http://www.ouya.tv

https://www.facebook.com/ouyas

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji