Objavljeno: 15.12.2002

Prihodnost sistema Windows CE

Microsoft razvija dve novi različici okolja Windows CE, ki bosta okrepila zmožnosti mobilnih in drugih naprav, med katerimi so ročni računalniki. Po sedanjih načrtih naj bi sredi ali konec leta 2003 predstavili operacijski sistem, ki nastaja pod delovnim imenom McKendric, leto za tem pa pride na vrsto še bolj izpopolnjena različica z delovnim imenom Macallan.

Področja, na katera so se razvijalci najbolj osredotočili so komunikacije in pomnilniški sistem. Naslednje različice okolja Windows CE naj bi tako imele precej izboljšano podporo za različne pomnilniške kartice in naprave, povsem nov pa bo tudi datotečni sistem, ki bo imel več zmožnosti in funkcij operacijskih sistemov za namizne računalnike.

Na področju komunikacij je velik poudarek na lažji uporabi brezžičnih komunikacijskih tehnologij, predvsem v povezavi z enostavnim možnostim tavanja med različnimi priklopnimi postajami. Microsoft tudi aktivno razvija podporo za internetno telefonijo VOIP (Voice over IP), s katero bi lahko postale mobilne naprave tudi učinkovito in napredno sredstvo za govorne komunikacije.

Med ostalimi novostmi so tudi nove večpredstavne zmožnosti, v prvi vrsti popolna podpora za najnovejšo Microsoftovo večpredstavno platformo Windows Media 9. Spisek novosti pa s tem seveda še ni dokončen, saj bo Microsoft do končne objave v obe različici okolja Windows CE vgradil še precej drugih novosti. Med drugim lahko pričakujemo tesnejše sodelovanje in boljšo podporo na strani novih različic okolja Windows, zlati različice z delovnim imenom Longhorn.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji