Objavljeno: 13.2.2014 05:00

Poceni vrhunski telefoni

Pametni telefoni se povečini prodajajo s pomočjo ponudnikov mobilnih storitev. S pravim paketom tudi najboljši telefon na trgu stane zgolj dvesto evrov. Vsaj tako misli večina kupcev pri nas in po svetu. Proizvajalci imajo zaradi tovrstnega prepričanja težave, saj se večkrat znajdejo pod topovskim ognjem razočaranih kupcev, ki so bodisi nezadovoljni s kakovostjo poceni telefona bodisi s ceno vrhunskega pametnjakoviča.

Leto 2014 bo obdobje poceni kakovostnega pametnega telefona, pravijo pri Intelu, Nvidii ter MediaTeku. Slednji je pravkar napovedal sistemski nabor MT6595 s štirijedrnim procesorjem ARM-Cortex A17, ki se opira na manj potratne A7 srčike, hkrati pa ima vgrajen LTE modem četrte (4G) generacije. Nabor bo za današnje razmere izredno poceni in bo omogočal kakovostne telefone v cenovnem razredu do 200 evrov. Z drugimi besedami, za dvestotaka se lahko nadejamo ločljivosti 2560 × 1600, 20 MP kamere, 4K video in zmogljive baterije, ki ne omagajo, še preden si oblečemo pižamo. Vse našteto in še več omogoča MediaTekov sistemski nabor MT6595.

Trendu se pridružujemo tudi mi in v prihajajoči številki revije Monitor objavljamo test poceni telefonov. Rezultati so presenetljivi, tudi po zaslugi MediaTekovih sistemskih naborov, s katerimi se ponaša nekaj modelov s testa.

PC Magazine

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

k0ki | 13.2.2014 | 08:41

Kaj ti pomagajo vse te specifikacije, če imajo ti novi ultra tanki telefoni popolnoma zanič mikrofone in zvočnike. Pred desetimi leti sem se lahko s starimi cigli normalno pogovarjal, pri teh novih ultra modernih telefonih (s katerimi še samo jajc ne gre pečt), pa skozi nekaj prekinja, hrošči ...

Matjaž Klančar | 13.2.2014 | 09:46

Hm, mi nimamo takih izkušenj...

k0ki | 13.2.2014 | 22:03

Govorim bolj o vstopnih modelih pametnih telefonov. Dražjih si še nisem lastil, pa niti ne mislim. So pa cenovno nekje v takem rangu kot so bili moji stari cigli. Se spomnim, da sem nastavil glasnost ki mi je ustrezala (se pravi ne preglasno in ne pretiho) in se nikoli več nisem rabil s tem ukvarjat. Če na teh novih to naredim že hreščijo, dam na tišje pa včasih koga slabo slišim. Potem pa vedno znova lovim pravo jakost zvoka. Tega nisem opazil samo jaz ...

Matjaž Klančar | 14.2.2014 | 08:55

Možno. No, na testu cenejših telefonov (130-310 eur), ki bo objavljen v naslednjem Monitorju, teh težav nismo zasledili.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji