Objavljeno: 3.12.2014 10:00

Objavljeni osebni podatki več tisoč Sonyjevih zaposlenih

Pisali smo že o vdoru v Sonyjeve strežnike, v spletu so se znašli štirje novi filmi, med katerimi se eden že vrti v kino dvoranah, ostali trije pa so še neobjavljeni. Sedaj pa so se v spletu znašli še dokumenti, v katerih so zabeleženi osebni podatki več tisoč Sonyjevih uslužbencev. Med podatki so tako imena kot tudi naslovi, številke zdravstvenega zavarovanja in celo plače. Pri slednjih izstopajo visoke plače nekaterih vodilnih v podjetju, med njimi je kar 17 takih, ki imajo plačo višjo od milijona dolarjev.

Pri Sonyju so medtem že najeli forenzično podjetje Mandiant, ki naj bi skupaj z ameriško agencijo FBI poizkusilo izslediti odgovorno hekersko skupino Guardians of Peace. V podjetju jim sicer še ni uspelo vzpostaviti vseh sistemov, bojda bi težave lahko trajale tudi do tri tedne. V tem času imajo zaposleni oteženo delo, saj se ne smejo prijaviti v službeno omrežje.

V spletu so se pojavile govorice, da bi lahko za vdorom stala Severna Koreja, kar pa dvomimo. Bolj verjetna je razlaga, da Sony pač ne sodi med najbolj priljubljena podjetja. Med drugim so pred leti na glasbene CDje nameščali t.i. Rootkit, zlonamerno programsko opremo, s katero so želeli preprečiti nelegalno kopiranje CDjev.     

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji