Objavljeno: 8.10.2013 08:00

Novi Nikon D610

Nikon je predstavil fotoaparat D610, izboljšano različico lani predstavljenega modela D600. Gre za aparat klasičnega Leica formata (čemur pri Nikonu pravijo format FX), ki naj bi na predhodnika še nekoliko dvignil kakovost fotografiranja. Vključuje nov način tihega zaporednega proženja, nekoliko so tudi dvignili hitrost zaporednih posnetkov.

Tipalo ponuja dobrih 24 milijonov slikovnih točk, kar je enako kot pri D600, ISO občutljivost gre od ISO 100 do ISO 6400, z možnostjo razširitve vse do ISO 25.600 – tudi to je enako kot pri modelu D600. Omogoča izdelavo posnetkov time-lapse neposredno v fotoaparatu, seveda pa omogoča polni nadzor tudi pri zajemu videa.

Priznamo, da nas je novica nekoliko presenetila, saj se tovrstne aparate menjava počasneje – na tri leta, recimo. Sodeč po pisanju po spletu pa naj bi imel D600 težavo, kjer se je na tipalu začelo nabirati olje, ki naj bi skrbelo za mehanizem zaklopa. Glede na to, da so D610 predstavili razmeroma hitro in praktično brez omembe vrednih sprememb, si mislimo, da bi znal biti odgovor na omenjene težave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji