Objavljeno: 2.2.2014 07:00

Novi Monitor

Po novoletnih praznikih smo spet nazaj na prodajnih policah. Za tokratno številko smo pripravili večji preizkus večopravilnih brizgalnih tiskalnikov, po katerih nas sprašuje kar nekaj bralcev. Modeli se med seboj razlikujejo tako po funkcijah kot po cenah in stroških izpisov, vedno več teh naprav pa omogoča tisk tudi iz tablic in pametnih telefonov.

Pišemo o mikroračunalnikih, katerih najbolj znan predstavnik je Raspberry Pi, podobnih izdelkov pa je danes presenetljivo veliko. Zanimalo nas je, koliko so v resnici uporabnik sploh v primerjavi z zmogljivejšimi osebnimi računalniki. O strojni opremi pišemo tudi v članku o računanju z grafično kartico, konkretno o Nvidiini tehnologiji CUDA, ki omogoča izkoriščanje grafičnih jeder za različne operacije.

Oblačno računalništvo ostaja izredno priljubljena tema, mi smo si ogledali najboljše načine shranjevanja podatkov v oblaku. Pri tem smo preizkusili kar nekaj različnih ponudnikov, preverili smo tudi hitrosti sinhronizacije datotek.

Pri preizkusih velja omeniti Sonyjev 3D Viewer, očala z vgrajenima zaslonoma LCD, s katerimi imamo občutek, da sedimo pred filmskim platnom. V našem laboratoriju se je znašla tudi nova Sonyjeva konzola, PlayStation 4, ki je sedaj na voljo tudi pri nas. Kot je zadnje čase v navadi, pa je tudi v tej številki nekaj novih in zanimivih pametnih telefonov.

Seveda je v reviji še veliko novic (tudi poročilo iz sejma CES 2014), preizkusov, mnenj in nasvetov. Naslednja številka izide konec februarja, članki preteklih številk pa so brezplačno na voljo v našem arhivu.

Monitor lahko berete tudi:

  • na telefonih in tablicah Android in iOS,
  • lahko pa si ga preberete tudi v spletni različici in 
  • lahko ga prelistate v našem listalniku (če zakupite spletni dostop, je slednji v polni ločljivosti).
  • Seveda so vse dosedanje številke revije brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji