Objavljeno: 16.10.2014 10:00

Nexusi so tu

Kot smo napovedali včeraj, je Google predstavil (oz, napovedal) nov telefon Nexus 6 in tablico Nexus 9, za povrh pa še predvajalnik Nexus Player. In seveda Android 5.0, z imenom Lizika (Lollipop).

Veliko razočaranje je cena telefona, saj novi Nexus 6 ne bo več oral ledine na cenovnem področju, kot so to počeli dosedanji Nexusi, ampak bo naprodaj »za polno ceno«, stal bo namreč kar 649 dolarjev. Cena je torej primerljiva drugim vrhunskim telefonom.

Poleg strojnih specifikacij, ki smo jih že zapisali, omenimo še hitro polnjenje baterije (3220 mAh!), ki omogoča, da telefon v 15 minutah delno napolnimo za 6 ur dela.

Nexus 6 bo v ZDA možno naročiti od 28. oktobra naprej.

wk-PY2dBKaA

 

Tablica Nexus 9 je 9-palčen izdelek iz podjetja HTC, ki bo na voljo že od 17. oktobra, stala pa bo od 399 dolarjev za 16 GB različico do 599 dolarjev za 32 GB različico z LTE. Da, Nexusi še vedno nikajo možnosti razširitve s karticami MicroSD. Takoj v začetku bo na prodaj v 29 državah, ali bo med njimi tudi Slovenija, še ni znano. Sicer je tablica strojno zelo močna – zaslon je ločljivosti 2048 × 1536 pik in nenavadnega razmerja stranic 4:3, procesor je 64-bitni nVidiin Tegra K1, pomnilnika je 2 GB. Zanimivo, da je Google hkrati predstavil tudi zložljivo tipkovnico, ki se na tablico priključi s pomočjo magneta. Podobno kot to velja za Microsoftovo tablico Surface.

yYHY3MFiq1o

 

Novost je še Nexus Player, zadnji v že kar nekaj Googlovih poskusih osvojiti tržišče TV predvajalnikov. Poganja ga Android TV, ki je bil predstavljen junija in omogoča pretočno predvajanje glasbe in videa, hkrati pa tudi igranje iger. Zato je zanj je možno dokupiti tudi igralno ročko. Cena slednje bo 39 dolarjev, same naprave pa 99 dolarjev. Tudi Nexus Player bo na trgovini Play mogoče kupiti od 17. oktobra naprej.

rqFdNvxLjCY

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji