Objavljeno: 24.11.2002

Microsoft predstavil OneNote

Microsoft je na Comdexu poleg tabličnih računalnikov predstavil tudi zasnovo novega orodja za shranjevanje ter upravljanje zapiskov, ki bo postalo del družine izdelkov Office. Program OneNote bo na voljo sredi prihodnjega leta, uporabnikom tabličnih računalnikov pa bo omogočala še enostavnejše delo kot tistim s prenosniki in z namiznimi računalniki, saj bo zapiske, slike in diagrame v okolju Tablet PC mogoče ustvarjati ter urejati kar ročno, tako kot smo vajeni pri pisanju na papir.

Novo orodje je namenjeno vsem, ki si želijo boljše rešitve za organiziranje, dostopanje in skupno rabo zapiskov. Program OneNote temelji na orodjih in zmogljivostih paketa Microsoft Office, namenjena pa je izboljšanju procesa obdelave zapiskov, ki so največkrat prvi korak na poti do formalnega dokumenta.

OneNote odpravlja tudi problem večno izgubljenih zapiskov. Napredni uporabniški vmesnik se namreč vedno odpre na zadnji ustvarjeni strani, poleg tega pa ponuja tudi možnost iskanja po vseh zapiskih. Takšna zasnova orodja OneNote prihrani precej časa, potrebnega za iskanje, obenem pa odpravlja dosedanje omejitve ustvarjalnega procesa, kot so količina papirja, težave s pisali in podobno.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji