Objavljeno: 18.11.2011

Microsoft najavlja Surface 2.0 - Samsung SUR40

Microsoft in Samsung sta začela sprejemati naročila za drugo generacijo interaktivne elektronske mize Surface 2.0, ki ji pravijo tudi Samsung SUR40. Prvič so jo prikazali na januarskem sejmu CES, zdaj pa so objavili podatek, da bodo z dobavami začeli v začetku 2012. Znana je tudi cena, ki znaša 8.400 dolarjev (brez DDV), kar pa je znatno manj kot prva generacija, za katero je bilo treba odšteti 12.500 dolarjev.

Tehnologija, na kateri temelji Surface druge generacije se imenuje PixelSense in premore 2 milijona tipal ter zmožnost zaznavanja do 50 točk sočasno, kar omogoča še boljo manipulacijo s predmeti na zaslonu zgolj z dotiki in kretnjami roke. Tipala še niso dovolj zmogljiva, da bi recimo lahko razločila prstni odtis uporabnika, vendar nudijo bistveno večjo občutljivost in natančnost, kot v prvi generaciji, kar še povečuje uporabniško izkušnjo. Med drugim zna ločiti uporabnike glede na velikost njihovih prstov.

Zaslon ima diagonalo 40 palcev in nudi ločljivost HD. Vgrajen je razmeroma skromen računalnik s procesorjem AMD Athlon II z dvojnim jedrom in taktom 2,9 GHz ter grafiko AMD HD6750M. Miza je kar zajetna, saj celota tehta okoli 40 kg. Surface 2.0 je mogoče naročiti v 23 državah, žal med njimi ni Slovenije, sta pa sosednji Avstrija in Italija. Cene se lahko v posamezni državi rahlo razlikujejo od zgoraj navedene, ki velja za ZDA.

http://www.microsoft.com/surface/

http://www.samsunglfd.com/solution/contact.do?modelCd=Surface

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji