Objavljeno: 3.9.2013 08:00

Microsoft kupuje Nokio

Konec je sanj o Nokiinem telefonu z operacijskim sistemom Android!

Večni posnemovalec Microsoft je znova udaril. Podobno kot je Google v boju z Applom pred časom prevzel Motorolo, je sredi noči odjeknila novica, da Microsoft kupuje levji delež finskega proizvajalca telefonov. Praksa je pač pokazala, da je dobro pod eno streho združiti tako programsko kot strojno opremo.

Za ceno dobrih pet milijard evrov bo podjetje iz Redmonda prevzelo Nokiin posel s telefoni in storitvami ter pridobilo pravico do uporabe njihovih patentov. Skupaj z naštetim bo predvidoma v začetku 2014, ko prevzem potrdijo Nokiini delničarji in regulatorji, pod Microsoftovo okrilje prestopilo 32.000 zaposlenih, vključno z direktorjem družbe, ki pa bo nazadoval. Stephen Elop se je z napovedjo Microsoftovega prevzema odpovedal svoji funkciji in postal podpredsednik oddelka za naprave in storitve. Začasni direktor družbe bo predsednik nadzornega sveta Risto Siilasmaa.

Analitiki pravijo, da smrt Nokie že dalj časa ni bila vprašljiva, ugibalo se je le o tem, kdo bo organiziral njen pogreb. Finci se bodo kljub nespornemu koncu trudili še naprej. Svoje moči naj bi usmerili v zemljevide (HERE), omrežja (LTE) in napredne tehnologije, s katerimi bodo iskali nove priložnosti.

Nokia

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Artplant | 3.9.2013 | 10:13

"Večni posnemovalec ..." Duhovito? Strokovno? Ali kdo ne posnema in izboljšuje?

matmonit | 3.9.2013 | 10:27

Se je že od začetka Elopove zgodbe nakazovalo kam pes teco moli.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji