Objavljeno: 16.1.2014

HP Slate 6 in 7

Koliko palcev je preveč? Odgovor je odvisen od vrste naprave, a Hewlett-Packard meni, da na pametnem telefonu niti sedem palcev ni preveč. Predstavili so križanca med pametnim telefonom in tablico, ki se imenujeta voice tablet (konkurenca prodaja phablete), in prinašata šest oziroma sedem palcev dolgo diagonalo zaslona.

HP ima precej shizofren odnos do pametnih telefonov, saj so pred leti kupili Palm in njihov webOS, pa potem iz vsega skupaj niso znali narediti nič pametnega. Na koncu so webOS upokojili, Palm pa zapakirali v podružnico Gram in ga potisnili nekam na obrobje. Ampak to ne pomeni, da HP ne bo poizkušal ujeti priključka na drveči vlak mobilnih elektronskih naprav.

Poleg 6- oziroma 7- palčnega zaslona, ki lahko prikažeta 1280 x 700 ali 1280 x 800 točk, imata HP Slate 6 in 7 štirijedrni procesor, za katerega se še ne ve točno, kateri model in arhitekture bo, 16 GB kapacitete in dve kameri (5 in 2 megapikslov). Seveda ne gre za modela z webOS, ampak je HP presedlal na čedalje popularnejši Android 4.2.

Če ste se nad ogromnima pametnima telefonoma navdušili, imate sicer manjši problem. Za zdaj ju prodajajo le v Indiji, kjer je HP zaznal visoko povpraševanje in potencial za opaznejši preboj. Na zasičenih zahodnih trgih je to namreč precej teže, zato ni nobenih informacij, kdaj HP Slate pride k nam niti koliko bo stal.

Kakorkoli (jih) obračamo, phableti so veliki, okorni – in priljubljeni. IDC je za leto 2013 celo ugotovil, da so začeli kanibalizirati klasične tablice. Ker je tam konkurenca že izjemno ostra, HP stavi na večje telefone. Indija je tudi zelo prikladna destinacija, saj ima tam 32-odstotni tržni delež na področju PC-jev. Drugi je Lenovo s šele 14 odstotki.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji