Objavljeno: 2.7.2013 01:00

Google Street View začenja s snemanjem Slovenije

Google je danes objavil, da pričenja z vožnjo po slovenskih ulicah in z zbiranjem fotografij za priljubljeno storitev Street View. Avtomobili opremljeni s posebno opremo bodo od 9. julija začeli z vožnjo in s 360-stopinjsko prostorsko fotografsko tehniko fotografirali slovenska mesta. V prihajajočih mesecih bodo fotografije teh mest del postale del zemljevidov in bodo tedaj na voljo končnim uporabnikom.

Street View je kot storitev sicer na voljo že v 50 državah, podrobno pa je posnetih že več kot 3000 večinoma velikih svetovnih mest. Uporabniku omogoča virtualno raziskovanje in orientacijo v okolici prek panoramskih posnetkov ulic. Street View je na voljo tudi v okviru storitev Google Earth in Google Maps za mobilne telefone.

Google načrtuje začetek vožnje po večjih slovenskih mestih (Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Novo mesto, Nova Gorica, Koper, Velenje, Domžale, Ptuj, ...) in nadaljevanje z manjšimi mesti ter obrobji mest. Dejanski razpored voženj je pogosto odvisen od zunanjih dejavnikov (vreme, zapore cest, ...), zato bo Google s prvim dnem začetka vožnje avtomobilov na spletni strani google.si/streetview zagotavljal redno obveščanje o lokacijah avtomobilov in več informacij o poteku snemanja Street View.

Google ob tem navaja, da bo pri snemanju zagotavljal visok nivo varovanja zasebnosti. Na fotografijah bodo še pred objavo zameglili obraze in registrske tablice vozil. Ko bo storitev na voljo, bodo uporabniki z enim klikom "prijavi napako" lahko sporočili o podobah, ki jih treba dodatno zamegliti. Gumb "prijavi napako" bo na voljo na spodnjem levem delu podobe, uporabniki pa bodo lahko tudi z obrazcem natančno sporočili mesto, kjer so zameglili podobo.

http://maps.google.si/streetview

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji