Objavljeno: 29.4.2013 01:00

Google prevzema Wavii

Po tem, ko so pri Googlu napovedali ukinitev spletne storitve Reader, se kot kaže ne mislijo povsem posloviti s področja filtriranja in prikazovanja spletnih novic. Konec aprila so sklenili dogovor z mladim podjetjem Wavii, ki ponuja orodje za združevanje in povzemanje spletnih novic, blogov in objav v družabnih omrežjih.

Mlado družbo, ki še ni dopolnila leto dni obstoja, so prevzeli za okroglih 30 milijonov dolarjev. Morda še bolj pomenljivo je dejstvo, da so pri tem premagali Apple, ki se je prav tako potegoval za Wavii. Menda so tehnologijo želeli vgraditi v prihodnje različice pomočnice Siri. Yahoo pa je pred mesecem dni prevzel podobno storitev z imenom Summly.

V ozadju je tehnologija, ki za uporabnike brskalnikov in mobilnih naprav procesira prispevke in pripravlja povzetke z najbolj relevantnimi in za uporabnika zanimivimi novicami. Seveda se program uči, kaj je uporabniku všeč in s tem še bolj natančno izbira prispevke.

Wavii je ustanovila skupina programerjev, ki so pred tem delali pri takih velikanih, kot sta Microsoft in Amazon. Prvo različico izdelka so tesno povezali s Facebookom, trdijo pa, da zna Wavii procesirati kar 1.000 člankov na minuto. Brž kot ne, ga bodo zdaj bolj tesno povezali s spletno storitvijo Google+.

http://www.wavii.com

http://www.google.com

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji