Objavljeno: 2.4.2013 01:00

Google Ingress spreminja način igranja

Google je znan po tem, da nenehno išče nove načine rabe mobilnih naprav, tudi na področju iger. V ta namen so že pred nekaj meseci začeli s projektom Ingress, ki združuje tako imenovano povečano resničnost z večuporabniško igro, ki jo lahko uporabniki igrajo po celem svetu.

Ingress igralca popelje v navidezni svet, kjer so znanstveniki odkrili skrivnostni tip energije in kjer se igralci delijo na dva tabora: tiste, ki energijo uporabljajo za svojo moč in upornike, ki temu nasprotujejo. Vsi igralci igrajo eno samo igro, kar celoti daje še poseben čar.

Največja zanimivost nove igre pa je prav gotovo, da uporablja scenarije, ki izkoriščajo resnične znamenitosti na različnih lokacijah na svetu. Spomenike, zgradbe in druge priljubljene kraje. Igralec ima v povezavi s temi naloge, ki zahtevajo, da se dejansko odpravi na lokacijo predvideno v igri, kjer dobi nadaljnje napotke in uganke.

Igra povrh vsega na video sliki na mobilnem telefonu prikaže predmete, vire energije, ki so umeščeni v prostor. Uporabljati se jo da na mobilnih telefonih z operacijskim sistemom Android, a to je šele začetek. Zasnova se zdi kot nalašč za prihodnjo generacijo iger, ki bo izrabljala zmožnosti projekta Google Glass.

Ingress je za zdaj še igra zaprtega tipa, v fazi preizkušanja. Zaprositi pa je že možno za povabilo, kar daje slutiti, da ima Google s spletno večuporabniško igro še velike ambicije.

Igranje Ingress je do neke mere razvito tudi pri nas.

 

 

http://www.ingress.com/

92rYjlxqypM

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 2.4.2013 | 14:04

Odličen način, kako geeke spravit iz stanovanja/pisarne :-)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji