Objavljeno: 22.2.2013

Google Chrome Pixel z zaslonom na dotik

Google je nekoliko presenetljivo predstavil svojo različico računalnika Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS. Ultra lahek prenosnik z imenom Chromebook Pixel se uvršča v elitni razred, tako po vsebini, obliki, materialih, kot tudi ceni. Njegova največja posebnost pa je, da kot prvi Chromebook vsebuje tudi zaslon občutljiv na dotik.

12,85-palčni zaslon povrh vsega premore ultra visoko ločljivost 2.560 x 1.700 pik (239 pik na palec) v razmerju slike 3:2 in svetilnost 400 nitov. Procesor je Intelov Core i5 s taktom 1,8 GHz, pomnilnik je velik 4 GB, na voljo pa je v izvedbah s 32 in 64 GB pomnilnika SSD.

Kot se spodobi za Chromebook, Google seveda cilja predvsem na hrambo podatkov v obalku, zato oba nakupu kupec dobi nič manj kot 1 TB pomnilniškega prostora v spletni storitvi Google Drive in sicer za dobo treh let. Za potekom tega obdobja bo treba za porabljeni prostor plačati, vendar Google tako meni, da je uporabna življenjska doba prenosnika tri leta (!).

Prenosnik vsebuje vse tipične vmesnike, podpira pa tudi omrežja LTE. Vgrajene ima zvočnike, ki so skriti in kar tri mikrofone (eden celo pod tipkovnico), ki omogočajo učinkovito rezanje šumov (noise cancellation). Za video konference je vgrajena video kamera z ločljivostjo 720p.

Kot že rečeno sodi Chromebook Pixel v današnji višji razred prenosnikov, kjer srečamo tudi take modele kot je Appl Macbook Air. Cena je primerljiva, saj bo za Pixel treba v ZDA odšteti vsa 1.300 dolarjev (brez DDV), oziroma kar 1.500, če se kupec odloči za izvedbo z vmesnikom LTE. Prvi kupci bodo prenosnik dobili aprila.

http://www.google.com

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j-XTpdDDXiU

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji