Objavljeno: 11.4.2013 01:00

Dropbox za poslovno rabo

Spletni pomnilnik Dropbox je naredil pomemben korak v smeri, da bi postal zanimiv za uporabo v podjetjih. Najavili so namreč novo storitev Dropbox for Business, ki omogoča prijavo in avtentikacijo uporabnikov prek tako imenovane enotne prijave (Single Sign On, SSO). Novost omogoča poslovnim uporabnikom, da se prijavijo v Dropbox kar s pomočjo domenskega uporabniškega računa v podjetju, torej zgolj ob prijavi v osebni poslovni računalnik.

Dopbox je razširitev SSO skrbno načrtoval in jo zasnoval na osnovi standarda SAML (Security Assertion Markup Language), s čimer so zagotovili združljivost s širokim naborom storitev za identifikacijo in avtorizacijo uporabnikov, na čelu z Microsoftovim imeniškim sistemom Active Directory.

Dropbox je sicer že doslej ciljal na poslovne uporabnike s storitvijo Dropbox for Teams, novost pa to smer samo še utrjuje. Pred nekaj meseci so dodali poslovnemu paketu tudi posebno konzolo, kjer lahko administratorji v podjetju upravljajo podatke in račune uporabnikov v spletnem pomnilniku. Osnovni paket za poslovno rabo sicer stane 795 dolarjev na leto za 5 uporabnikov, pri čemer ti dobijo neomejeno količino prostora za hrambo podatkov ali varnostne kopije.

https://www.dropbox.com/business

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji