Objavljeno: 1.9.2013 01:00

Čudežna tipka za Android

Včasih so najbolj preproste ideje obenem tudi najbolj učinkovite. To bi lahko trdili za zamisel drobne »pametne« tipke Pressy za naprave Android, ki omogoča, da z njo hipoma prikličemo katerokoli funkcijo na telefonu ali tablici.

Pressy je programsko nastavljiva tipka, ki so jo vgradili na konec vtikača, vse skupaj pa potisnemo v vtičnico za slušalke na poljubnem telefonu Android. Ko je vtaknjena, iz roba telefona štrli manj kot milimeter. Povezana je z namensko aplikacijo na telefonu, ki zna aktivirati različne programe.

Pravzaprav lahko z njo počnemo več stvari, v odvisnosti od števila zaporednih kratkih pritiskov ali dolgega pritiska nanjo. Tako lahko denimo z dolgim pritiskom aktiviramo fotoaparat (kar sicer traja več kot 10 sekund), z dvema hitrima pritiskoma sprožimo klic domov in tako dalje. Doba ideja, a ne?

Obenem lahko tipko v vsakem trenutku vzamemo iz telefona in jo odložimo v nosilec, ki je hkrati obesek za ključe. Vtičnico za slušalke pa nato uporabljamo za – slušalke. Sama tipka bo stala 17 dolarjev, z nosilcem/obeskom pa 25 dolarjev. Če bo vse po sreči, bo na voljo marca 2014.

Ideja se porodila Izraelcu Nimrodu Backu, čez noč pa je postala ena največjih uspešnic na spletnem inkubatorju Kickstarter. Back je za zagon projekta načrtoval zbiranje 40.000 dolarjev, vendar je v manj kot 24 urah zbral kar 108.435 dolarjev. Tri dni po začetku zbiranja ima zagotovljenih že domala 300.000 dolarjev, vložke pa bo sprejemal še do sredine oktobra.

Kot kaže, bo Pressy pokazal proizvajalcem  telefonov, da njihovim izdelkom manjka nekaj tako preprostega, kot je programsko nastavljiva tipka. Majhno in preprosto.

http://www.kickstarter.com/projects/556341540/pressy-the-almighty-android-button/posts

http://pressybutton.com

kr5jPnnSlqY

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji