Objavljeno: 24.7.2014

BBC preizkuša TV tehnologije prihodnosti

Igre držav Commonwealtha so za BBC priložnost za poskusno uvajanje novih tehnologij pri prenašanji živih dogodkov. Denimo uvajanje t. i. high-frame-rate (HFR) in ultra-high-definition (UHD) slike, pa t. i. venue explorer oz. raziskovalca prizorišč, ki gledalcu omogoča, da si z obračanjem in premikanjem slike na zaslonu, sam ogleduje širšo okolico dogajanja, pri čemer so mu na voljo tudi grafična pojasnila posameznih detajlov.

UHD kamere imajo sicer približno štirikrat višjo ločljivost od standardne HD slike 1080p, HFR video pa gledalcu postreže s precej več sličicami na sekundo, stotimi namesto običajnih 24, kar človeško oko poveže v lepše in bolj gladko gibanje objektov na zaslonu.

Zadnja preizkušena novost je navidezna resničnost, s pomočjo katere si lahko gledalec na zaslon prikliče podatke, denimo o posameznem športniku ali pravilih neke panoge.

Vse to bo moč preizkusiti samo na javnih ogledih tekem v Londonu in Glasgowu, saj tovrstnih tehnologij za zdaj še ni mogoče pripeljati do vrat posamičnega uporabnika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji