Objavljeno: 29.5.2014 01:00

Apple prevzema Beats

Apple je tudi uradno objavil prevzem podjetij Beats Music in Beats Electronics. Ustanovitelja in lastnika podjetja Jimmy Iovine in priljubljeni glasbenik Dr.Dre bosta odslej milijarderja, saj je Apple za obe družbi odštel okoli 3 milijarde dolarjev, od tega 2,6 milijarde takoj.

V internem pismu zaposlenim družbe Apple je Tim Cook navedel bistvo razlogov za ta nakup. Apple je bil od samih začetkov povezan z glasbo, danes pa njihova spletna storitev iTunes predstavlja pomemben steber in vir prihodkov. Kljub vodilnemu položaju so se želeli okrepiti za naslednji krog dogajanja na področju digitalne glasbe, predvsem kadrovsko.

Beats Music kot ponudnik storitev s skupno 110.000 naročniki sicer ne igra pomembne vloge (Spotify denimo ima 6 milijonov naročnikov), vendar Iovine skupaj s skupino urednikov tesno sodeluje s pomembnim krogom izvajalcev in ostalih članov glasbene industrije.

Razlogi so torej prej kadrovske in pogodbene narave, kot pa v poslu s slušalkami in ostalo glasbeno opremo, po kateri je Beats javnosti predvsem znan. Iovine in Dr.Dre bosta neposredno sodelovala s storitvijo iTunes, kjer sta že doslej prispevala velik delež za doseženi uspeh kot zunanja partnerja v glasbeni industriji.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji