Objavljeno: 11.5.2014 08:00

Apple in slušalke

Apple jih mora že iz časov prvih iPodov poslušati o priloženih slušalkah, ki da bi lahko bile boljše. Predvajalniki da so sicer super, slušalke pa je nujno kupiti nove, seveda bele, če se le da.

Kot kaže bo teh pripomb počasi konec, saj Apple menda za 3,2 milijarde dolarjev kupuje podjetje Beats, ki je v zadnjem času najbolj znano ravno po – slušalkah. Ali pa tudi ne, saj se poznavalci bolj ali manj strinjajo, da slušalke Beats, kljub priljubljenosti, nikakor ne sodijo med tiste, ki ponujajo vrhunski zvok. In to kljub temu, da brezžični model stane celih 400 dolarjev ali celo več. V tej smeri bi bilo veliko bolj logično kupiti kaj v smeri Bose ali Harman Kardon.

Zakaj si je Apple omislil Beats, trenutno obstajata dve teoriji. Prva pravi, da so slušalke Beats v ZDA izredno priljubljene med temnopoltimi prebivalci, kar pomeni, da si Apple poskuša pridobiti del tržišča, kjer trenutno ne kotira najbolje. Druga je bolj verjetna – Beats ima v lasti tudi pretočni glasbeni servis Beats Music, ki se v zadnjem času izredno vzpenja in nekateri mu napovedujejo da bo morda celo presegel vodilni Spotify. Glede na to, da se novi Applov iTunes Radio (še?) ni najbolj prijel, se dobre tri milijarde za hiter prodor v tržišče spletnih »radijev« ne zdi preveč.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Pluser | 12.5.2014 | 07:47

Za ta denar so fenomenalne slušalke sam imam novi model brezzicne kupljene v bestbuy v zda za 290 evrov pri nas menda stanejo 400 in delajo res dobro pa če je ze baterija skoraj prazna so se basi lepo globoki da se kar cele slusalke tresejo sploh kakšni Skrillex http://www.beatsbydre.com/headphones/studio-wireless/titanium/900-00199-01.html

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji