Objavljeno: 16.7.2014 11:00

Apple in IBM se skupaj lotevata poslovnega segmenta

Apple in IBM sta objavila novico o sklenitvi partnerskega sporazuma, po katerem se bosta skupaj lotila poslovnega segmenta. Pri tem bodo pri IBMu prispevali izkušnje s področja obdelave podatkov in analitike, pri Applu pa »elegantno uporabniško izkušnjo na iPhone in iPad«.

IBM bo tako svojim strankam prodajal naprave iOS z nameščenimi aplikacijami za poslovno rabo, te aplikacije bodo na voljo od letošnje jeseni dalje. Obe podjetji obljubljata novo kategorijo mobilnih aplikacij, ki bodo ciljale na različne industrije (bančna, zdravstvena, telekomunikacijska, itd). Aplikacije bodo uporabljale IBMovo infrastrukturo v oblaku, hkrati pa tudi Applove storitve (denimo iCloud).

Novo partnerstvo bo še zelo zanimivo, saj si podjetji v zadnjem času (odkar so pri IBMu prodali praktično vse, kar je imelo zveze s strojno opremo) praktično na nobenem področju ne konkurirata, s skupnimi močmi pa pokrijeta še eno pomembno področje. Novica je pravzaprav najslabša za Microsoft, saj bosta Apple in IBM posegla ravno na področje, kjer je podjetje iz Redmonda najmočnejše.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji