Objavljeno: 23.12.2009

AMD-jev Stream za razvijalce

Pri podjetju AMD so izdali različico programske kode ATI Stream SDK 2.0 za razvijalce. Gre za skupek tehnologij, ki AMD-jevim (beri: ATI-jevim) grafičnim procesorjem omogočajo boljše sodelovanje z osrednjim procesorjem pri procesiranju najrazličnejših vsebin, ne zgolj grafike.

Grafične kartice po surovih računskih zmogljivostih v zadnjih letih že prekašajo osrednje procesorje, zato ne čudi, da bi jih inženirji radi izkoristili za bolj vsakodnevne namene. Kadar uporabnik ne bi igral iger, bi lahko grafični procesor s pridom pomagal pri poganjanju drugih bolj ali manj zahtevnih opravil in aplikacij.

ATI Stream Software Development Kit (SDK) je platforma za razvijalce, ki jim omogoča kreiranje aplikacij, katere bodo znale izkoristiti tehnologijo ATI Stream za pospešitev izvajanja lastne kode. Seveda gre za odprt programski jezik (OpenCL), namenjen splošni rabi v heterogenih sistemih. Prav vse bolj pogosto pojavljanje večjega števila jeder, tako v osrednjih kot grafičnih procesorjih je pred programerje postavilo pravi izziv, kako jih čim bolje izkoristiti.

ati.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji