Objavljeno: 31.8.2017 14:00

Sony poskuša z drugačnostjo

Na Berlinskem sejmu, ki se uradno odpre jutri, je Sony že predstavil svoje novosti, med katerimi izstopa nova kamera/fotoaparat RX0. Na prvi pogled bi rekli, da gre za nekakšen klon kamer GoPro, vendar je v resnici še kaj več, navsezadnje je tudi cena precej višja – ko bo v oktobru v prodaji, naj bi v ZDA stala 700 dolarjev (GoPro Hero 5 – 400 dolarjev).

RX0 premore tipalo ločljivosti 15,3 megapike in velikosti enega palca, leča pa je širokokotna (24 mm) F4. Pri Sonyu pravijo, da so fotografije, ki jih zmore, primerljive z njihovim vrhunskim kompaktnim modelom RX100 Mark V. Zmore tudi video ločljivosti 4K oz. ločljivosti HD s hitrostjo 250 slik na sekundo. Zajema tudi fotografije v formatu RAW in sicer s hitrostjo 16 slik na sekundo.

Težka je le 110 gramov, velika 6 × 4 × 3 cm, vržemo jo lahko iz 6,5 metrov in je vodoodporna do 10 metrov. Z nakupom dodatnega ohišja, celo do 100 m. Zapisano potrjuje, da je namenjena montaži v večkamerne sestave za 360-stopinjsko snemanje in komplete za VR. Zato kamere tudi podpirajo medsebojno povezovanje in usklajeno delovanje, privzeto do 15 kamer hkrati, kasneje naj bi bila na voljo še posebna dostopna točka, ki bo to številko zvišala.

Pri Sonyu se nadejajo, da bo kamera primerna tudi za podvodno snemanje in snemanje video materiala, kjer se danes uničujejo drage vrhunske kamere (med snemanji akcijskih filmov, denimo).

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji