Objavljeno: 18.4.2017 05:00

Po 20 letih ukinjen Intel Developer Forum

Intel se spreminja, kar dokazuje tudi ukinitev vsakoletnega dogodka Intel Developer Forum (IDF), na katerem smo običajno izvedeli, kaj novega nam je pripravil procesorski gigant.  Toda s tem ko je Intel postal čedalje manj procesorski gigant in čedalje bolj univerzalen gigant, je IDF postal nepotreben, meni Intel.

Prvi IDF se je odvil leta 1997, v zadnjih letih pa smo običajno videli dva IDF-ja. Spomladanski se je od leta 2007 odvijal na Kitajskem, poznopoletni pa v San Franciscu. Letošnji kitajski IDF so odpovedali že pred časom, medtem ko so za ameriškega dejali le, da bo izveden v drugačni obliki. Sedaj je postalo jasno, da ga sploh ne bo.

Intel pravi, da niso več orientirani zgolj na PC-svet, temveč na kopico izdelkov, denimo FPGA, Optane, mikrokrmilnike za IoT (internet stvari), brezžične komunikacije, umetna inteligenca itd. Zaradi tega so mnenja, da en velik IDF, kjer bi predstavljali novosti iz vseh vetrov, ni več primeren, temveč bodo organizirali raje več manjših dogodkov, kjer bodo pač predstavljali aktualne novosti iz določnega področja.

Mnenja o smiselnosti take poteze so deljena. Na IDF smo vendarle lahko na enem mestu videli, kaj novega je Intel pripravil in slišali usmeritve za prihodnost, sedaj pa bo treba slediti množici razdrobljenih dogodkov. Po drugi strani pa gre za velik dokaz, da se je Intel spremenil.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji