Objavljeno: 31.3.2017 12:00

GoPro letalnik Karma tudi v Evropi

GoPro, pionir, ki je pred leti dobesedno iz nič sestavil panogo akcijskih kamer, se sooča s težavami, saj prodaja kamer ne raste več, nasprotno, pada. Težave lahko zelo hitro sestavimo v stavek »Ljudje fotografirajo in snemajo s telefoni, pika.«. Kamere GoPro so bile neskončno priljubljene, dokler smo se navduševali nad profesionalnimi posnetki različnih akcijskih športov, vendar so ljudje kmalu ugotovili, da je za take posnetke treba še veliko več kot le kamera GoPro. Za začetek ogromno časa za video montažo, da o denarju za obisk eksotičnih lokacij niti ne govorimo.

Kakorkoli že, GoPro se težav zaveda, zato se poskuša na novih področjih, konkretno na področju letalnikov. Letalnik Karma je bil v ZDA predstavljen že lani, vendar je bil kmalu vpoklican zaradi tehničnih težav. Lahko se je namreč zgodilo, da je med letom nehal delovati, kar je pomenilo padec. To pa je nevarno za tiste, ki so v dotičnem trenutku pod njim. Letalniki so se v ameriških trgovinah naslednjič pojavili šele februarja, sedaj pa so na voljo tudi na nekaterih evropskih tržiščih (Velika Britanija, Španija, Italija in Nemčija). Stane 999 evrov, oz. 1399 evrov v kompletu s kamero Hero 5, kar je precej več kot v ZDA.

Uporabniki, ki so Karmo imeli možnost preizkusiti, poročajo, da letalnik ni slab, da pa se ne more meriti z modeli trenutno vodilnega »letalnega« podjetja – DJI.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji