Objavljeno: 22.10.2016 08:00

Ponovno velik napad DDOS

V petek dopoldne so imeli uporabniki na vzhodni obali ZDA približno dve uri težave z dostopom do strani Paypal, Reddit, Twitter, Etsy, Github, SoundCloud in Spotify. To je bila posledica napada DDOS, ki je bil sprožen na podjetje Dyn, ponudnika servisa DNS, ki ga uporabljajo ti servisi. Naslednji napad je sledil kasneje v dnevu, v raziskavo le tega pa se je vključilo tudi že ameriško ministrstvo za domačo varnost (Homeland Security).

Napadi DDOS tarčo »zasujejo« z velikanskimi količinami prometa, zato ima ta težave z odgovarjanjem legitimnim strankam/uporabnikom.

Dodano:

Tudi za tokratni napad poznavalci krivijo naprave "Internet of things", torej "neumne" naprave s pomanjkljivo varnostjo, ki jih danes priklapljamo v internet. Varnostne kamere, digitalni videorekorderji, itd.

Poročali smo že o programski opremi Mirai, ki je bila javno objavljena in omogoča samodejno iskanje takih naprav s šibkimi (tovarniško nastavljenimi) gesli in njihovo vključitev v "napadalne grozde". V takih napadih ponavadi sodeluje nekaj milijonov naprav.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji