Objavljeno: 15.6.2016 08:00

Najboljši telefon za štiristo evrov

Kitajsko podjetje OnePlus ima zadnjih nekaj let en sam cilj, narediti vrhunski telefon s pošteno ceno. Vsako leto so zastavljenemu cilju bližje, letos jim je morda celo uspelo. Naredili so najboljši telefon, ki ga dobimo za slabih 400 evrov. Zanimivo, da so se Kitajci tokrat odrekli zloglasnim povabilom in pompu, kar pomeni, da je OnePlus 3 v prosti prodaji in ga lahko kupi slehernik.

Telefon je videti kot križanec med modeli podjetij HTC in Huawei s prednjo stranjo Applovega telefona iPhone 6S. Kombinacija ni napačna, čeprav OnePlus 3 ne bo obračal glav kot Samsungov Galaxy S7 Edge, gre za kakovosten, dovršen in učinkovit izdelek, ki ga bomo v prihodnje s ponosom vlekli iz žepa.

OnePlus 3 ima 5,5 palčni AMOLED zaslon z ločljivostjo 1080p, procesor Snapdragon 820 z grafično procesno enoto Adreno 530, 6 GB pomnilnika RAM, 64 GB podatkovne shrambe brez možnosti razširitve s karticami microSD, 3000 mAh baterijo in vrata, ki prejmejo par nano SIM kartic. Dobra, 16 MP kamera premore optično stabilizacijo slike, zaslonko f/2.0 in podporo 4K video posnetkom. Za razliko od predhodnika ima OnePlus 3 vgrajen NFC čip, ki mu omogoča mobilno brezstično plačevanje. Tu sta še vedno hiter bralnik prstnih odtisov in nadvse uporabno stransko stikalo za preklop med tremi nastavitvami telefona. Vrata USB Type-C tokrat omogočajo hitro polnjenje, ki je izvedeno s pomočjo zunanje enote. Dobra stran pristopa je odvajanje toplote, slaba, da vedno je treba imeti zraven tako enoto kot kabel sicer smo obsojeni na počasnejše polnjenje.

Operacijski sistem telefona je OxygenOS. Gre za skoraj čisti Android 6.0 s številnimi uporabnimi dodatki, kakršni so proženje kamere z dvojnim dotikom osrednjega gumba, prikaz ure in obvestil z mahanjem pred ugasnjenim zaslonom ter bujenje iz spanja s trkanjem. Telefon je v spletni trgovini podjetja že naprodaj. Pošiljajo ga tudi v Slovenijo.

OnePlus

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji