Objavljeno: 10.10.2015 08:00

Je rešitev v Windows 10 in procesorjih Skylake?

Tudi tretje četrtletje letošnjega leta ni postreglo s prodajnimi številkami, ki bi jih bili proizvajalci osebnih računalnikov lahko veseli. Padci prodaje se še vedno vrstijo, v večini primerov se celo poglabljajo. Tudi  največji proizvajalec, Lenovo, ki je do nedavnega še uspel rasti, je v zadnjem četrtletju (v primerjavi z lanskim letom) padel za 4 odstotke (v številu prodanih enot). Enak padec je zabeležil tudi HP, Dell in Apple sta ostala nekje na isti ravni kot lani. Drastično pa sta padla tajvanska Asus in Acer, kar za 10,1 in celo 19,9 odstotkov! To so Gartnerjevi podatki, podobno kažejo tudi podatki IDC.

Proizvajalci sedaj upajo na rast v četrtem četrtletju, ki bi lahko bila posledica novih Intelovih procesorjev Skylake (preizkusili smo jih v zadnjem Monitorju), odličnih Microsoftovih strojnih izdelkov (ki nakazujejo kaj je mogoče) in novih Windows 10. No, slednji se lahko izkažejo tudi popolnoma nasprotno, zaenkrat namreč kaže, da so si uporabniki raje omislili »nov« računalnik v obliki brezplačne nadgradnje Windows 10, kot za res nov računalnik v obliki nove strojne opreme.

Hkrati pa se v trgovinah še vedno prodajajo zaloge računalnikov s sedaj že starimi Windows 8.1. Tudi najnovejši prenosniki, ki prihajajo v naš laboratorij, so namreč brez Windows 10.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji