Objavljeno: 10.9.2015 01:00

iOS 9 pri uporabnikih 16. septembra

Apple je na medijskem dogodku predstavil niz novosti s področja strojne opreme, ki pa bodo večino uporabnikov jabolčnih izdelkov najbrž pustile hladne. Zato pa bo najbrž vsakdo prisluhnil datumu objave nove različice operacijskega sistema iOS 9.

Ta bo na voljo od 16.septembra, združljiv pa bo z vsemi napravami od modelov iPhone 4S, iPad 2, iPad Mini in iPod Tocuch pete generacije dalje. Kot je že znano, prinaša iOS 9 na izbranih napravah (novejši iPadi) podporo za večopravilnost in uporabo dveh programov sočasno na zaslonu, podporo za zaslonsko tehnologijo Touch 3D, izboljšano pomočnico Siri s proaktivnim svetovanjem, povsem novo beležnico in izdatno prenovljen elektronski zemljevid Maps.

V ozadju je skrita morda celo najpomembnejša novost: Apple se je v deveti različici precej ukvarjal z optimizacijo kode in zmanjšal porabo pomnilniškega prostora (zato pri novem telefonu iPhone 6S vztrajajo pri modelu s 16 GB), novost pa omogoča tudi hitrejše delovanje in prispeva k približno eno uro daljšemu trajanju zaloge energije v akumulatorju.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji