Objavljeno: 4.6.2015 12:00

V ponedeljek bo Applov dan

8. junija se začne letošnja Applova konferenca WWDC (Worldwide Developers Conference), o kateri se je najbolj šušljalo v smeri nagradnje Applove TV ponudbe, kot kaže, pa se bo treba zadovoljiti predvsem z novostmi pri novopečeni uri Watch.

Ko je Apple predstavil uro Watch, razvijalcem ni dal prostih rok pri razvoju programske opreme zanjo in prav to naj bi se spremenilo v ponedeljek. Kot poroča (tudi) New York Times, je v pripravi programski vmesnik API, ki bo neodvisnim programerjem dal poglobljen dostop do urine strojne opreme (merilec utripa, razna tipala), s pomočjo katerih bo mogoče izdelovati kompleksnejše aplikacije, kot so na voljo ta trenutek. Naj spomnimo, prav možnost pisanja neodvisnih aplikacij je pred leti izredno dvignila prodajo prvih iPhonov.

Nekaj novosti naj bi bil deležen tudi operacijski sistem OSX, pričakovati pa je tudi nov glasbeni pretočni servis, ki izhaja iz lanskega tri milijardnega posla s podjetjem Beats. In seveda, morda bo kaj slišati tudi o novi različici iOS.

Kot rečeno - govorilo se je tudi o novem televizijskem pretočnem servisu in nadgradnji vmesnika Apple TV (podpora ločljivosti 4K?), vendar iz tega, kot kaže, ne bo nič. Recode poroča, da Applu še ni uspelo skleniti pogodb z ameriškimi ponudniki TV vsebin, predvsem za predvajanje lokalnih programov, ki jih oddajajo TV postaje, ki niso v lasti velikih ponudnikov. Poznavalci špekulirajo, da bodo ameriški uporabniki novih vsebin prek Apple TV deležni šele ob koncu leta ali morda celo leta 2016.

 

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji