Objavljeno: 29.4.2015 01:00

LG G4

LG ima nov telefon na vrhu svoje ponudbe, ime pa mu je G4. Ker je bilo o telefonu v minulih tednih zapisanih veliko ugibanj je morda najbolj zanimivo primerjati koliko dejanski izdelek odstopa od njih. Živižgači so najbolj natančno opisali materiale ohišja, saj bo G4 kupce skušal prepričati s tremi alternativami materialov: plastika z videzom kovine, keramika in usnje. Najbolj prefinjen se zdi pokrov iz usnja, kjer so na vidnem mestu tudi elegantni šivi in s tem celoti dajejo vtis večjega ugleda.

LG G4 ponuja 5,5-palčni zaslon z ločljivostjo 2.560 x 1.440 pik, ki mu pravijo Quantum IPS, s čimer želijo poudariti natančnost reprodukcije barv, skladne s standardom DCI (Digital Cinema Initiatives). Procesor je prvo presenečenje, saj se je LG odločil za razmeroma manj znan Quantumov Snapdragon 808, ki premore »samo« šest jeder namesto osem, ki jih ima model 810, uporabljen pri konkurentih. LG trdi, da je zmogljivost primerljiva z osemjedrniki, porabe energije pa precej manjša.

G4 naj bi tako brez težav z enim polnjenjem akumulatorja deloval celoten dan. LG je naredil zelo pametno potezo in ohranil izmenljivost akumulatorjev, tako da lahko najbolj zahtevni doma napolnijo dve (ali tri,…) in si zagotovijo še daljšo rabo. Prav tako ima G4 vgrajeno režo za kartice microSD. Oboje manjka pri glavnem tekmecu, Samsungu Galaxy S6. Pomnilnik je velik 3 GB, Flash RAM pa je osnovi velik 32 GB.

LG je še posebej ponosen na vgrajen fotoaparat. Ta ima 16 milijonov pik, a glavne novosti so v novem algoritmi za stabilizacijo slike in zaslonki f/1.8, ki skupaj omogočata predvsem bolje fotografije v slabih svetlobnih pogojih.

Za nameček bo vsak kupec dobil brezplačnih 100 GB prostora v spletnem pomnilniku Google Drive in sicer za trajanje dveh let. Uporabna je tudi podpora za tehnologijo MirrorLink, ki zrcali zaslon mobilnika v združljivih info sistemih sodobnih avtomobilov.

pXbuEnhPtuA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji