Objavljeno: 19.3.2015 11:00

Čas za pokovko

Popcorn Time, sporni pretočni servis, ki je spočel novo ero piratstva, praznuje obletnico delovanja. Uporablja ga že več milijonov uporabnikov, baza pa se še naprej širi s svetlobno hitrostjo. Pri Pokovki dnevno beležijo 100.000 novih navdušencev nad storitvijo.

Argentinski razvijalci, ki so servis splavili leta 2014, so začetna polena pod noge uspešno preskočili. Zakonske udarce, ki jim jih je zadal Hollywood, so prestali z razmejitvijo projekta. Deli in vladaj, je rekel Julij Cezar. Z razpršenostjo se Popcorn Time roki pravice za zdaj spretno izogiba. Zakonske spornosti projekta, ki uporabniku na pladnju brezplačno prinese najnovejše filme in serije, se razvijalci zavedajo, zato kanijo v prihodnosti vse podatke prenesti na P2P omrežja ter se znebiti odvisnosti od domen in lažje ulovljivih namenskih strežnikov. Po njihovih besedah aplikacija Popcorn Time ne dela nič protizakonitega. Gre zgolj za izdelek, ki na spletu išče vsebine, datoteke zbrane na različnih spletiščih (Pirate Bay, Isohunt, Kickass Torrents) nato uporabniku dostavijo v privlačni obleki in "video obliki",  praktično z enim samim klikom. Zaradi udobnosti in priljubljenosti storitve, se plačljivim pretočnim storitvam, na čelu z Netflixom, tresejo hlače.
Opozoriti velja, da so se do sedaj še vsi "torrent kriminalci" (Napster, Grokster, isoHunt, Limewire) branili na enak način, češ, da le posredujejo informacije, ki so prosto dostopne na internetu. Vendar se sodniki s tako razlago niso strinjali...

Popcorn Time

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji