Objavljeno: 27.2.2015 11:00

Telekom Slovenije prevzel družbo Debitel komunikacije

Telekom Slovenije je sklenil pogodbo z dosedanjimi lastniki podjetja Debitel telekomunikacije, to so družbe ACH, Adria Mobil in Svema Trade, s katero je Debitel v celoti prešel v last Telekoma Slovenije. Podrobnosti, predvsem cena nakupa, še niso znane, za izvedbo posla bo potrebno pridobiti še soglasje pristojnih za varstvo konkurence. O prodaji se je začelo govoriti že septembra lani, že takrat je kazalo, da je najverjetnejši kupec Telekom (manj verjeten je bil nakup s strani SiMobila).

Za Debitelove naročnike (teh je okoli 90 tisoč) zaradi nakupa (še) ne bo prišlo do sprememb v naročniškem razmerju, čeprav računamo, da bo v kratkem prišlo do poenotenja storitev. Debitel je sicer svoje storitve ponujal v omrežju Telekoma (prej Mobitela), naj bi imel stabilno poslovanje in bil brez dolgov.

Za prodajo seveda obstajajo interesi na obeh straneh, družbe, ki so bile dosedanje lastnice Debitela, vse spadajo pod družbo ACH, ki je v finančnih težavah. Po drugi strani pa je Debitel za Telekom pomembna pridobitev, sploh ker želijo zdajšnji lastniki Telekoma ob prodaji iztržiti čim višjo ceno. Debitel ima sicer okoli 4 odstotni tržni delež.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji