Objavljeno: 4.11.2014 10:00

Android Lollipop je tu

Nova velika različica operacijskega sistema Android je pripravljena, prvi jo bodo dobili uporabniki naprav Nexus. Android 5, znan tudi kot Lollipop, bo že vnaprej nameščen na novih napravah Nexus, konkretno Nexus 9 in Nexus 6, po besedah direktorja razvoja Dave Burka naj bi šlo za najpomembnejšo novo različico v zgodovini Androida.

Pri Googlu so sicer že povedali, da lahko nadgradnjo pričakujejo naprave Nexus 4, 5, 7 in 10, seveda pa bo s časom prišel tudi na telefone drugih proizvajalcev. Pri HTCju so že napovedali, da bo za HTC One M8 in M7 Android 5 na voljo v naslednjih treh mesecih.

Lollipop je sicer narejen za uporabo tudi na strojno manj zmogljivih napravah, kar pomeni, da lahko na zmogljivejših računamo na razmeroma hitro delovanje. Na telefone tudi prinaša uporabo več uporabniških profilov, kar bo koristno za vse, ki telefone posojajo drugim (recimo otrokom za igranje iger). Vključuje grafično prenovo ter kup drugih dodatkov in izboljšav. Vsekakor pa priporočamo, da se pred nadgradnjo naredi varnostna kopija pomembnih podatkov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji